Over DuW

            

foto_03_800pxDuW is eigenlijk een uit de hand gelopen grap. Inmiddels kent het koor 30 leden. Goed zingen is voor dit koor niet zo zeer het criterium, plezier en enthousiasme des te meer. Je creatief en expressief kunnen uiten in een veilige sfeer vormen de kaders. Dus hulden ze zich in een theatrale jas, immers zang en theater is een mooie mix, en het koor kreeg de naam DuW mee. Als afkorting staat het voor Dames uut Westerkwartier, wat bovendien een prachtig woord is waar veel kracht en ondersteuning van uit gaat, en dat is een mooie gedachte vinden de grondleggers Tsjimke Huizinga en Trijnie Sijbring.

Het slagen van deze grap zit’m in “De kracht van de eenvoud”. Niet te moeilijk doen, en vooral zingen met gevoel. Snaren raken, in de meest ruime zin des woord, is dan ook het motto van DuW.

foto_02_800pxHet repertoire van DuW is divers, voor jong en oud, voor binnen en buiten, voor feesten en serieuze aangelegenheden, van cabaretesk en theatraal tot uit je dak en ingetogen nummers.

DuW repeteert elke donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur waarbij Trijnie Sijbring als plumotivator op creatieve wijze vorm geeft aan DuW. Dit vindt plaats in Cafe De Halte te Niekerk, die spontaan onderdak bood aan het koor.